Suomalaisäänestäjät nukkuvat rauhan aikana…

LisaSounioNiklasKullstromVauhdikas vaalitiimimme on tehnyt haastatteluja Euroopan unionissa työskennelleiden virkamiesten ja -naisten keskuudessa. Liki kaikilta kuuluu sama kommentti kysymykseen millaisia meppejä jäsenmaista tulisi parlamenttiin valita?

Jäsenmaista tarvitaan konkareita ja ammattipoliitikkoja, mutta nyt olisi erityistä kysyntää uusille avauksille sekä yrittäjäkokemusta omaaville ehdokkaille. Vaaleissa vaihtuu yleisesti noin puolet istuvista mepeistä ja uusia persoonallisia avauksia tarvitaan.

Tärkeintä on että mepit ei jää yksin miettimään mikä EU:ssa on vialla, vaan saavat suuret joukot kiinnostumaan. Mutta miten se tehdään? Nyt kevään vaaleissa melkein kaikki tahkovat samaa lausetta ”vähemmän mutta parempaa”.

Lisäisin siihen että selkeämmin viestittyä ja mukaansatempaavampaa. Ja enemmän yhteyksiä siihen miksi Eu on tärkeä!

Eu syntyi rauhasta, sillä ilman toimivaa taloutta ei rauhalle ole riittäviä kannustumia, sanoi sotivasta maasta Aasiaan muuttanut mies, joka mieluummin asuisi Euroopassa.

Keskustelin tänään libanonilaisen, nykyisin Kiinassa toimivan terästehtailijayrittäjän kanssa. Mies kertoi Euroopan lipuneen vuosikymmenten rauhan jälkeen poliittiseen suvantoon. Jos tilanne Euroopassa olisi kuin Syyriassa ja Libanonissa, tai Ukrainassa, politiikka kiinnostaisi pakosta.

Vuosikymmeniä noussut elintaso ja etupolitiikka on suuri saavutus, mutta onko rauhan vuosikymmenet kypsyttäneet meistä mukavuuden haluisia kolleja, jotka määkivät että valtion pitää maksaa. Onko Suomen politiikka on käpertynyt edunvalvonnaksi.

Vai mitä? Keskustelua kiitos!

Ps. Kuvitus kuvassa; Miina Äkkijyrkän vasikat helsinkiläiskaksion seinään tussilla maalattuina. Kuvan Tulva-lehden verkosta löytyvään artikkeliin nappasi Valokuvaaja Niklas Kullström. Muista myös lukea toimittaja Virpi Salmen maanmaukkaimmat kolumnit Hesarista. Ja tässä Virpin muutama vuosi sitten Tulva-lehteen kirjoittama Lisa-juttu.