Positiivisuutta Eurovaaleihin…

Politiikka vaatii lapiohommia! Ahkeroidaan Euroopan ja Suomen talous kuntoon!

Suomen kaltaisessa lintukodossa historialliset käänteet unohtuvat helposti. Olivatko suomalaiset poliittisesti aktiivisimmillaan menneinä vuosikymmenillä, silloin kun esimerkiksi taisteltiin itsenäisyydestä, naisten äänioikeudesta ja sorsittujen työläisten oikeuksista?

Miten suuri merkitys äänestämisellä olisi keväällä 2014, kun ajat ovat Suomelle taloudellisesti tukalat?

Nyt monien suomalaisten tulevaisuutta uhkaa pelko työpaikan menetyksestä.  Jaan kipeät tunnot, sillä menettäessäni oman vakituisen työpaikkani turvalliseksi luulemassani teollisuusyrityksessä yli 10 vuotta sitten, olin monta vuotta ihan hukassa. Jouduin pakkoyrittäjäksi haettuani turhaan yli 113 työpaikkaa.

Tajusin vähitellen, että työtä voi luoda myös itse, vaikka en haluakaan tuputtaa yrittäjyyttä kaikille. Toisille haluankin antaa keinoja sopeutua palkkatyön muutoksen, neuvomalla miten tuloja voi saada monista puroista. Aiheesta lisää seuraavissa blogiposteissa.

Pelastaako AY-liike, nationalistit ja oppositio nyt Suomen? Molempia tarvitaan demokratiassa, mutta olen skeptinen ymmärtävätkö nämä kansainvälisyyteen nihkeästi suuntautuvat, että maamme kehitys vaatii avoimuutta uudelle. Vientimme tuskin ponnahtaa pysyvään nousuun valtio-johtoisella talouspolitiikalla tai kansainvälistymistä rajoittamalla.

Maailma on muuttunut, eikä valtio- ja ammattiyhdistysvetoinen politiikka ole monessakaan maassa enää keino rakentaa tulevaisuuden kilpailukykyä.

Silti porvaripuolueiden vapaan markkinatalouden vaihtoehto tuntua monelle palkansaajalle liian kovalta. Hyödyttääkö Kokoomus-politiikka vain suuryrityksiä ja Eteläranta 10:n herrakaarteja? Aion ottaa selvää!

Toivon omassa kampanjassani tuovani esille myös pienyrittäjien, palkansaajien ja muiden elinkeinonharjoittajien äänen. Ja etsiä keinoja miten tehdä politiikkaa joka on tehty ihmisille, eikä vain systeemeille.

Kamppanjatiimini pyyhkäisi eilen kärryt kolisten Riihimäen puoluekokoukseen. Kevään kuluessa lapioimme halki Suomen.

Tavoitteemme on kertoa uudenlaisen työelämän sanomaa ja valaa positivisuutta suomalaisiin. Tervetuloa joukkueeseen!

Lisa Sounio_22022014 062

Lisa Sounio_22022014 006