Miksi nainen haluaa politiikkaan?

Oletko nainen vai noita? Eikö politiikka ole kokeneiden miesten hommaa?

Politiikkaan mukaan lähteminen on alokkaalle kylmää kyytiä. Moni heittää lunta tupaan ja muistuttaa, että olenko ollenkaan tajunnut, että uskottavuus ja luottamus hankitaan vasta vuosien, usein vuosikymmenien työllä.

Oletko julkkisehdokas? Ilman muuta järkevää tekemistä? Vai suorastaan kreisi? Ja politiikassa on jo liikaa naisia, tuhisee joku. Etkö tiedä, että nykyisin politiikasta oikeat ihmiset haluavat ulos ja väärät sisään?

Miksi ihmeessä haluat mennä iltapäivälehtien pureskeltavaksi? Tai kerrot siitä, että sinulta jäi koulut ensin kesken? Eihän siinä ole järkeä. Poliitikon pitää näyttää siltä, että hän on syntynyt kapaloituneena hallitusohjelmaan, eikä ole tehnyt elämässään yhtään virhettä, eikä elämässään muuta kuin politiikkaa.

Voi jummi, täällä alokkaalta meinaa mennä hermot! Eikö riitä, että on huolissaan mitä Suomelle tapahtuu ja haluaa ottaa selvää miksi talous yskii? Miten työpaikat säilytetään?

Pärjääkö Suomen politiikassa ainoastaan ammattipoliitikot? Ja antaako kansa muutaman median sisäpiiriläisen ja poliittisen toimittajan päättää vaalien tuloksen ennakkoon?

Jösses, yrittäjänä toimiessa neuvojia oli paljon vähemmän. Ja mahdollisuuksia enemmän. Mutten silti anna periksi, vaan olen sitä mieltä että olen melkein täydellinen ;) ehdokas eurovaaleissa:

1) kansainvälinen, kielitaitoinen ja perusteellisesti koulutettu

2) sitkeäksi ja neuvottelutaitoiseksi elämän koulussa marinoitu

3) sopivasti ärsyttävä ja ehkä jopa se pikkunoita.

Politiikan sisäpiiri pyrkii yleensä määrittelemään, mikä on politiikkaa ja varaamaan sen itselleen. Tällainen ”vain me osaamme” näkemys on kivikautista.

Politiikkaa on kaikki mitä teet ja kulutat. Kaupan valinnoilla teet talous- ja ympäristöpolitiikkaa mikrotasolla, mutta mikroista kasvaa makro.

En taatusti osaa vielä puhua riittävästi ”sitä perinteistä oikeaa ” politiikkaa, vaikka Kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa Alexander Stubb totesi vapaasti lainaten seuraavasti  ”Lisassa on poliitikon aineksia, sillä Lisa ei vastaa lyhyeen kysymykseen…”

Olen lähtenyt liikkeelle, jotta saisin myös muut liikkeelle. Olen lähtenyt ottamaan kantaa ja taistelemaan niiden asioiden puolesta, joihin uskot. Sinun ei tarvitse uskoa minuun, kunhan uskot johonkin.

Minä uskon, että:

1) Positiivinen ilmapiiri synnyttää enemmän uutta kuin kyräily.

2) Yritteliäisyydestä ei ole kenellekään haittaa, ja se on enemmän asennetta kuin ammattia.

3) Kehittyvä talouselämä mahdollistaa kaiken muun hyvän; työpaikat, koulutuksen, terveydenhuollon, kuntapalvelut, kulttuurielämän tukemisen, ikääntyvien ja muiden apua tarvitsevien auttamisen jne…

Siksi talous ei minusta ole liian kova eurovaaliteema. Eivätkä yrittäjyys ja kulttuuriasiat liian kansallisia asioita.

Alla olevassa kuvassa näkyy jotain, mitä meillä on runsaasti ja muilla Euroopassa liian vähän. Puhdasta, raikasta ilmaa, luontoa ja vettä, tilaa elää vapaasti. Uskon, että jos suhtaudumme avoimesti ja positiivisesti kehitykseen, myös syrjäseudut ja ei-kaupunkilaiset elinkeinot lopulta voittavat.

Oma sydämeni sykkii kauniiden ja viihtyisien kaupunkien lisäksi maaseuduille, metsille ja luonnolle. Kehittyvä ja oikeudenmukainen talous on minulle se veturi, joka vetää perässään mahdollisuuksia mahdollisimman monelle nauttia näistä sydämenasioista.

En halua vaaliluvata kenellekään palkankorotusta tai työpaikkoja. Mutta taistelen silti täysillä paremman huomisen puolesta.

PitkalampiKevattalvi