Päivälehden pääkirjoituksesta italialaiseen aariaan ja pääministerin kainaloon

Eilen lähti uutiskirje, jossa piti olla vain pääsiäistoivotukset, mutta asiaa olisi riittänyt kolmeen newsletteriin, viime viikolla kun tapahtui niin paljon!

Hyvät ystävät ja tuttavat, mainiota pääsiäisen odotusta! Uutiskirjeessämme kevään kunniaksi kevyttä ja painavaa asiaa.

Esikot puskevat esiin mullan alta. Kampanja on nousukiidossa. Lauantain 5.4. kampanjastartissa koimme poliittisen viidakon korkeajännitystä. Ilta ei sujunut ihan käsikirjoituksen mukaan. Politiikan pörssikurssi kääntyi Jyrki Kataisen yllätyspuheen myötä. Joku oli keksinyt, että Marko Ahtisaaren tulkitsema italialainen Andrea Bocellin aaria piristäisi Kokoomuksen vaalistarttia. Flunssainen Marko oli varautunut pikku konserttiin tietämättä mitään Kataisen mukaantulosta. Markon saavuttua paikalle soundcheckkiin paikalle rynni valtava määrä TV-kameroita. Soundcheck peruuntui. Kalpea Marko kajautti kurkkukipeänä tenoriaarian ennätysyleisölle. Jo oopperaankin kosiskellun miehen laulu ei kuulostanut ihan yhtä hyvältä kuin normaalisti. Elämä on heittäytymistä.

Kampanjaviikon kuluessa saimme myös huomata pelin koventuneen. Eräs konkari kävi ehdokkaamme kimppuun sanallisesti: ”Oletko joku demarikyy joka on uinut Kokoomuksen liiveihin vakoilemaan vaalisalaisuuksia?”. Lisan diplomaattitaidoilla kahakasta selvittiin.

Vaaliseminaarimme Suomen Uusi Talous 9.4. oli menestys. Katso video linkistä http://vimeo.com/91782211. Sixten Korkmanin, Risto E.J.Penttilän ja Tero Ojanperän puheista voit lukea yhteenvedon Sana Haltuun -blogista.

Seminaarimme annista puhuttiin myös 11.4. HS:n pääkirjoituksessa. Hyvinvointivaltio ei ole synonyymi hyvinvoinnille. ”Kansalaisten hyvinvoinnin pitäisi olla poliittisen päätöksenteon perimmäinen päämäärä. Hyvinvointivaltion kehittäminen sekä talouskasvun ja tuottavuuden edistäminen ovat vain välineitä hyvinvoinnin parantamiseksi.” Erinomaisesti kiteytetty Martti Ahtisaaren puheenvuorosta!

Kuvakooste Lisan viikosta