Eurokalenteri 12/25 Kutsu keskustelemaan suomalaisesta muotoilusta

Vaaleihin 13 päivää. Eurokalenterin luukusta paljastuu kutsu kirjanjulkistustilaisuuteen keskustelemaan suomalaisesta muotoilusta ja kulttuurista.

Olet sydämellisesti tervetullut merkittävän uuden suomalaista muotoilua käsittelevän kirjan – Out of the Blue: The Essence and Ambition of Finnish Design – julkistustilaisuuteen keskiviikkona 21.5. klo 16:30 Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa. (tapahtuman Facebook sivu)

Kirjan julkaisee Gestalten, huippukustantamo Berliinistä.

Minulla on ilo moderoida keskustelua, johon osallistuvat suunnittelija Paola Suhonen, muotoilija Harri Koskinen, kirjan toimittaja Marko Ahtisaari sekä Robert Klanten, Gestalten kustantamon perustaja.

Mitä ominaisuuksia suomalaisuuteen liitetään? Suomea kuvataan vastakohtaisuuksien maana, maailman kartalla jopa hieman salamyhkäisenä paikkana, jossa  yhdistyvät erityislaatuisella tavalla luonto, teknologia, perinteet ja yllätyksellisyys. Esille nousee erityisesti luonnon ja designin merkitys. Jo nyt koivunmahlasta tehdään kosmetiikkaa ja käytetyistä sairaalavaatteista muotia. Miten muilla tavoin voisimme yhdistää luontomme, kauneuden ja kestävyyden tuotteisiin ja palveluihin?

Out of the Blue esittelee Suomen ainutlaatuista design-kulttuuria perinteisistä tienraivaajista, kuten Alvar Aalto, Iittala, Artek, Marimekko ja Nokia, nykypäivän kiinnostavimpiin luoviin yrittäjiin. Kirjassa kuvataan oivaltavasti ja hauskasti tyypillisiä suomalaisia ominaisuuksia, kuten kekseliäisyyttä, talkoohenkeä, vapauden kaipuuta sekä luovaa hulluutta.

Lisätietoa Akateemisen kirjakaupan verkkosivuilta. Katso myös tapahtuman Facebook sivu.

out_of_the _blue_lay

out_of_the _blue_page02

out_of_the _blue_page01