Eurokalenteri 21/25 Suomalaiset arvot ovat megatrendi

Vaaleihin 3 päivää. Eurokalenterissa puhutaan suomalaisista arvoista ja muotoilusta.

Tervetuloa merkittävän uuden suomalaista muotoilua käsittelevän kirjan – Out of the Blue: The Essence and Ambition of Finnish Design – julkistustilaisuuteen tänään 21.5. klo 16:30 Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa. Katso myös tapahtuman Facebook sivu.

Mitä arvoja suomalaisuuteen liitetään? Rehellisyys, puhdas luonto, teknologia, laadukkuus ja käytännöllisyys. Kaikki hienoja ja tavoiteltavia. Maamme on toistuvasti kansainvälisten hyvän elämän mittareiden kärjessä. Suomea ja suomalaisuutta arvostetaan.

Kilpailukyvyn ja viennin kannalta onkin nyt tärkeää miettiä, että millä tavoin voisimme yhdistää nämä tavoiteltavat arvot: luontomme, laadukkuuden ja kestävyyden tuotteisiin ja palveluihin?

Lisa Sounio-Ahtisaari_metsässä

Suomalaiset metsät ovat täynnä terveellistä superfoodia.

 

Tänään julkaistava Out of the Blue esittelee Suomen ainutlaatuista design-kulttuuria perinteisistä tienraivaajista, kuten Alvar Aalto, Iittala, Artek, Marimekko ja Nokia, nykypäivän kiinnostavimpiin luoviin yrittäjiin. Kirjassa kuvataan oivaltavasti ja hauskasti tyypillisiä suomalaisia ominaisuuksia, kuten kekseliäisyyttä, talkoohenkeä, vapauden kaipuuta sekä luovaa hulluutta.

 

Lisa_Sounio-Ahtisaari_Eurokalenteri_2125